top of page

Internet/telefoon
Niet overal is een aansluiting op het telefoondraadnetwerk beschikbaar, het hangt af van de afstand tot de telefooncentrale, die niet meer dan 7 km van uw woning mag zijn. Een abonnement kost vanaf 33,99 Euro per maand, voor onbeperkt internet en onbeperkt bellen naar vaste netnummers. Daarbij komt 3 Euro huur voor de modem/router (Orange).

 

Daarintegen zijn de 4 verschillende providers grootschalig bezig om een glasvezelnetwerk aan te leggen. De verwachting is dat in de loop van 2023 het grootste deel van Frankrijk op het glasvezelnetwerk is aangesloten. Een abonnement kost vanaf 39,99 Euro (Orange) voor onbeperkt internet en onbeperkt bellen naar vaste netnummers. Daarbij komt 3 Euro huur voor de modem/router (Orange). KIJK GOED NAAR DE AANBIEDINGEN EN MOGELIJKHEDEN VAN DE PROVIDER VOORDAT EEN AANVRAAG WORDT GEDAAN!!

Internet/wifi
Internet in en om het huis is op verschillende manieren te verkrijgen, via de telefoonlijn, glasvezelkabel, schotel, kabel, Wifi (via een router of antenne), 4G.

Maar ook het mobiele telefoonnet wordt steeds meer uitgebreid, er is al een mobiel internet/telefoon abonnement voor 10 Euro per maand!

Met een 4G router is het veelal mogelijk om een mobiele internetverbinding te hebben, afhankelijk van de router, kan ook via deze router worden gebeld. De ontvangst in huis bepaalt of er wel of geen extra ontvangstantenne moet worden geplaatst. Een 4G router is er al vanaf 59 Euro.​

Veel gebruikte internetmogelijkheden via de satelliet zijn via de KA-SAT communicatiesatelliet van SkyLogic (Eutelsat) of de Eutelsat konnect satelliet (Nordnet). Afhankelijk van het abonnement is de verbinding met een prioriteitsvolume en/of ongelimiteerd. Welke mogelijkheid in uw situatie past, is het onderzoeken waard. Abonnementen vanaf 29,99 Euro per maand.

OVERZICHT

Als u HIER klikt, krijgt u een overzicht met de mogelijkheden voor een internetverbinding in Frankrijk.

Belangrijk is dat u zich goed laat informeren, Siepad denkt met u mee!

bottom of page