top of page

Woont u 7 km of meer van de telefooncentrale? Dan is Internet via de telefoonlijn (ADSL, VDSL) niet mogelijk! Voor een internetverbinding via glasvezel, is de afstand naar de glasvezelcentrale niet meer belangrijk, immers het glasvezelsignaal gaat met de snelheid van het licht.


Een goed alternatief is Internet via de satelliet (downloadsnelheid van tot 30 Mbps tot 200 Mbps). U dient hiervoor een speciale schotel met Internetlnb en modem te (laten) installeren. Siepad is wederverkoper en installateur voor SkyDSL, Nordnet en SkySat. Al vanaf 19,95 Euro per maand, hebt u een internetverbinding. 

De internetverbinding vindt plaats via een van de KA-SAT communicatiesatellieten. Voor West-Europa zijn er drie: Eutelsat KAsat (9°), Eutelsat Konnect (7°) en de Starlink trein.  SkyLogic is de Internetleveranciers via Eutelsat en SESAstra is de Internetleverancier via Astra, SpaceX van Starlink. Afhankelijk van het abonnement is de verbinding met een Volume (databundel) of ongelimiteerd(volgens FUP of met een prioriteitsdatabundel). De toegewezen bandbreedte wordt gedeeld met andere gebruikers. De internetprovider koopt bandbreedte in bij de internetleverancier (vergelijk het met een energieleverancier) en probeert via een slim programma iedere abonnee binnen de bandbreedte, op de dag een goede internetverbinding te geven en te laten houden.

Een ongelimiteerd(FUP) Internetabonnement via SkyDSL met een downloadsnelheid tot 6 Mbps en uploadsnelheid tot 512 Kbps kost het eerste jaar 19,90 Euro per maand, vanaf de 25e abonnementsmaand nog maar 9,90 Euro per maand. Voor dit abonnement is een speciaal installatiepakket nodig, wat uit schotel, Ilnb en modem bestaat. Het is een investering van 299 - 499 Euro, maar de installatiekit kan soms ook worden gehuurd. 


Een gelimiteerd (Volume) Internetabonnement via SkyDSL, dat is een Internetabonnement met een maandelijks volume (een hoeveelheid gegevens die worden ontvangen en/of verstuurd), is er al vanaf 29,99 Euro per maand. De downloadsnelheid is tot 16 Mbps, de uploadsnelheid tot 3 Mbps. Het Volume is 10 Gb per maand. Contractduur minimaal 1 maand. Maar er zijn meer mogelijkheden met hogere snelheden.

Een ongelimiteerd internetabonnement via Nordnet met een downloadsnelheid tot 50 Mbps en een uploadsnelheid tot 5 Mbps, kost 39,90 Euro per maand. Met een downloadsnelheid tot 100 Mbps kost een abonnement 59,99 Euro per maand. Een installatiekit dient te worden aangeschaft voor 299 Euro of te worden gehuurd voor 8 Euro per maand. In veel gevallen geeft de Franse overheid subsidie, in sommige gevallen de regionale overheid ook.

Een ongelimiteerd internetabonnement via SkySat met een downloadsnelheid tot 30 Mbps en een uploadsnelheid tot

6 Mbps, kost 19,95 Euro per maand. Met een downloadsnelheid tot 50 Mbps kost een abonnement 29,95 Euro per maand. Een installatiekit dient te worden aangeschaft voor 299 Euro of te worden gehuurd voor 8,95 Euro per maand.

Op deze manier kan breedband internet ook bij u in de huiskamer komen tegen een interessante prijs. Vraag het informatieblad of meer informatie bij Siepad!

bottom of page