Telefoon
Een telefoonabonnement bestaat uit verschillende onderdelen. U dient te beschikken over een bedrade aansluiting op het netwerk van France Telecom, de telefoonnetwerkbeheerder in Frankrijk. Indien deze telefoondraad niet aanwezig is, dan zal een medewerker van France Telecom/Orange (Orange is een dochteronderneming van France Telecom en de verkopende partij in telecommunicatie) de situatie bij u thuis beoordelen en een offerte maken. Afhankelijk van de afstand tussen telefoonpaal en huis, kan de verplichting worden opgelegd om een voorziening te maken van de openbare wegzijde tot aan uw huis, een kunstofbuis, onder de grond op een diepte van ca 0,50 m.

Internet/wifi
Internet in en om het huis is op verschillende manieren te verkrijgen, via de telefoonlijn, glasvezelkabel, schotel, kabel, Wifi (via een router of antenne), 4G.

Ondanks dat er in Frankrijk hard wordt gewerkt aan internet via de glasvezelkabel, is het grootste deel van internet nog via een telefoonlijn.

Is de afstand tot de telefooncentrale 7 km of meer? Dan is Internet via de telefoonlijn niet mogelijk, op een uiterst langzaam inbelinternetmogelijkheid na. Er zijn goede alternatieven, zoals Internet via de satelliet (tot 100 Mb/s), vanaf 29,99 Euro per maand.

Maar ook het mobiele telefoonnet wordt steeds meer uitgebreid, er is al een mobiel internet/telefoon abonnement voor 10 Euro per maand!

Met een 4G router is het veelal mogelijk om een mobiele internetverbinding te hebben, afhankelijk van de router, kan ook via deze router worden gebeld. De ontvangst in huis bepaalt of er wel of geen extra ontvangstantenne moet worden geplaatst. Een 4G router is er al vanaf 59 Euro.​

Veel gebruikte internetmogelijkheden via de satelliet zijn via de KA-SAT communicatiesatelliet van SkyLogic (Eutelsat) of de Eutelsat konnect satelliet (Nordnet). Afhankelijk van het abonnement is de verbinding met een prioriteitsvolume en/of ongelimiteerd. Welke mogelijkheid in uw situatie past, is het onderzoeken waard. Abonnementen vanaf 29,99 Euro per maand.

OVERZICHT

Als u HIER klikt, krijgt u een overzicht met de mogelijkheden voor een internetverbinding in Frankrijk.

Belangrijk is dat u zich goed laat informeren, Siepad denkt met u mee!